aOlesa.com

Regalos Originales   
Pàgina principal >> General >> L’Ajuntament d’Olesa organitza una consulta popular sobre planejament urbanístic
Noticia

L’Ajuntament d’Olesa organitza una consulta popular sobre planejament urbanístic

aOlesa.com
10/02/2015

Comparteix
Plana Can Llimona - Olesa de Montserrat

Els olesans i olesanes estan cridats a les urnes per l’Ajuntament perquè opinin sobre el futur urbanístic dels terrenys on actualment hi ha el camp de futbol i del Pla de Can Llimona.

La consulta, que ha estat autoritzada pel Govern Central, se celebrarà el proper 22 de febrer i servirà per donar la paraula a la ciutadania perquè decideixi si aquests terrenys es “protegeixen” i es modifica la seva qualificació en el Pla general o si es manté tal com està. Una decisió que, segons el portaveu del govern, Jordi Martínez, serà “políticament vinculant”, és a dir, malgrat que la Llei preveu que les consultes o referèndums tenen un caràcter estrictament consultiu, el Govern Municipal “es compromet a aplicar la decisió de la ciutadania” en la qualificació urbanística d’aquests dos àmbits en el nou Pla general d’ordenació urbana del municipi. El resultat, assegura l’alcalde, “no es mesurarà per la participació” que hi pugui haver en la consulta, sinó que es prendrà com a bo el resultat que se’n derivi. És per això que des de l’Ajuntament s’insisteix en la importància que la ciutadania participi en aquesta consulta i expressi la seva opinió per mitjà del seu vot.

El Govern Municipal va convocar les entitats del municipi i la ciutadania el passat 4 de febrer en una sessió informativa sobre la consulta que va comptar amb l’assistència de nombroses entitats i particulars i que va servir per situar els assistents en els espais concrets que es posen a referèndum i en les seves actuals característiques urbanístiques.

Tant el portaveu del Govern com l’alcalde van insistir, en el decurs de la sessió, en la importància d’aplicar “polítiques participatives” en les quals la ciutadania pugui decidir coses importants per al municipi. Tot i això, van subratllar les dificultats amb les quals s’està trobant l’Ajuntament per poder organitzar la consulta tot i ser autoritzada pel Govern Central i absolutament legal.

LES CARACTERÍSTIQUES DELS TERRENYS:
CAMP DE FUTBOL
Àmbit
situat al centre del municipi, on actualment hi ha el camp de futbol, al costat del carrer Priorat.
Dades urbanístiques: superfície de 7.643,84 m2

En l’actualitat el camp de futbol està qualificar com a sòl urbà. El Pla general d’Olesa permet la construcció, en aquest àmbit, de 72 habitatges, amb una densitat de 94 habitatges per hectàrea, sotmesos a algun règim de protecció pública.

PLA DE CAN LLIMONA:
Àmbit
situat a l’est del municipi. Delimitat per l’est, el sud i l’oest per sòl urbà, i pel nord per la línia de proposta d’àrea protegida pel PEIN. Se situa a l’entorn del que és la riera de Can Carreras.

Dades urbanístiques: l’actual Pla general considera aquests terrenys com a zona agrícola. L’avanç del POUM aprovat l’any 2011 preveu, però, la possibilitat, a estudiar, d’un futur creixement urbanístic com a Parc lineal.

LES PREGUNTES DE LA CONSULTA:

  1. Els terrenys del camp de futbol d’Olesa de Montserrat tenen una qualificació urbanística que permet construir-hi habitatges.
    Voleu que es preservin aquests terrenys per a ús exclusiu d’equipaments?
     
  2. El Pla General d’Ordenació Urbana d’Olesa de Montserrat vigent preserva el pla de Can Llimona, zona delimitada per la riera de Can Carreras a la dreta i per les Planes a l’esquerra, amb la qualificació d’agrícola.

    Voleu que en el futur el planejament urbanístic municipal mantingui aquesta qualificació d’agrícola del pla de Can Llimona?

    La consulta popular se celebrarà el proper dia 22 de febrer de 9 del matí a 8 del vespre al vestíbul de la Casa de Cultura. Podran votar tots els olesans i olesanes majors de 18 anys empadronats a Olesa de Montserrat.


 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Juliol2020

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
acpg

  Un producte de:

www.aOlesa.com