aOlesa.com

Regalos Originales   
Pàgina principal >> Política >> L'AJUNTAMENT D’OLESA APROVARÀ AQUEST VESPRE UNA MOCIÓ PER PREVENIR ELS DESNON...
Noticia

L'AJUNTAMENT D’OLESA APROVARÀ AQUEST VESPRE UNA MOCIÓ PER PREVENIR ELS DESNONAMENTS A LA POBLACIÓ

aOlesa.com
21/12/2012

Comparteix

En una moció conjunta dels grups municipals Bloc Olesà, Convergència i Unió, Partit dels Socialistes de Catalunya, Entesa dels Olesans i Esquerra Republicana de Catalunya, es posa de manifest “el comportament antisocial de les entitats bancàries” i que la legislació “no s’ajusta al context de crisi intensa i perllongada en el temps”. Un fet que, segons la moció que es debatrà aquest vespre, “ha afectat desproporcionadament els més pobres i vulnerables, que van ser els últims a ingressar als mercats hipotecaris i els primers a patir les conseqüències de la crisi”.

Tots els grups signants de la Moció coincideixen també a denunciar que el Govern de l’Estat “encara no és conscient de la profunditat i complexitat de la crisi econòmica que patim”, la qual “requereix mesures legislatives excepcionals i una reforma estructural per a l’assoliment d’una veritable justícia social, i no una mera suspensió dels llançaments hipotecaris a la qual només es poden acollir, a la pràctica, una petita part dels afectats”.

El text remarca que els ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania, “no poden restar indiferents a la injustícia social, derivada de la insuficiència de mecanismes legals eficaços i provinents de l’Estat, i de la pràctica abusiva de les entitats bancàries”.

Davant de la situació generada, l’Ajuntament demanarà al Govern de l’Estat una suspensió dels desnonaments de la residència habitual a la qual que es puguin acollir tots els col•lectius veritablement vulnerables i que aquesta suspensió es mantingui fins que no es promogui una nova normativa hipotecària d’enjudiciament civil i de regulació del sobreendeutament de les persones físiques que prevegi, entre d’altres mesures, “la dació en pagament com una forma d’extingir els deutes amb les entitats bancàries i la possibilitat de permanència del deutor en el domicili sota una fórmula de lloguer social”.

Fins que no es decreti aquesta suspensió, l’Ajuntament planteja l’adopció de les accions següents:

- Demanar al jutge degà del partit judicial de Martorell, la suspensió de qualsevol acte de desnonament mentre no s’hagi verificat el caràcter abusiu d’una clàusula contractual que vulnera la Directiva de la CEE sobre clàusules abusives en els contractes celebrats entre consumidors i que, en cas d’ordenar execucions, “faci arribar mensualment als Serveis Socials municipals una relació dels processos judicials que podrien finalitzar amb el llançament de les persones demandades”.

- Assessorar els afectats pels processos d’execució hipotecària des de l’Oficina Municipal d’Habitatge i l’Oficina d’Atenció al Consumidor.

- Incorporar, en les tasques d’assessorament a famílies en procés de desnonament, la derivació al servei d’assessorament legal i mediació amb els bancs que ofereix l’Oficina Ofideute de la Generalitat de Catalunya, per trobar alternatives que no comportin la negació del dret a l’habitatge.

- Deixar d’operar, per part de l’Ajuntament, amb les entitats bancàries que promoguin desnonaments de la seva residència habitual a persones d’Olesa.

- Afavorir que la policia local deixi de prestar suport a la policia judicial en el desnonament de les persones que tinguin la seva residència habitual al municipi.

L’Ajuntament, un cop quedi aprovada aquesta moció en el Ple d’aquest vespre, notificarà els acords a totes les parts implicades i posarà en marxa tots els mecanismes perquè sigui aplicada.
 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Maig2020

DlDmDcDjDvDsDg
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
acpg

  Un producte de:

www.aOlesa.com