L’Ajuntament d’Olesa s’ha inscrit al registre de ciutats que volen col·laborar en l’acollida de refugiats a través de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
I és que, mentre no es vagin definint els acords per a la organització de les diverses actuacions a emprendre, els ajuntaments canalitzen les seves propostes a través de les dues entitats municipalistes de Catalunya, ACM i FMC. Així es va decidir en una reunió duta a terme dilluns passat entre les entitats municipalistes, els ajuntaments, les diputacions i la Generalitat.
A partir de la inscripció que va fer l’Ajuntament d’Olesa com a municipi col·laborador, el consistori rebrà informació de primera mà de com s’anirà organitzant tot el procediment per a l’acollida de les persones que arribaran.
La primera actuació serà la d’articular, des d’ens superiors, una xarxa de municipis, que haurà d’elaborar un pla d’actuació pel que fa a l’acollida de refugiats, tenint en compte les necessitats sanitàries, educatives, d’habitatge i d’assistència jurídica que aquestes persones tenen.
Per aquest motiu, a la reunió del dilluns passat, es va acordar la creació d’un comitè operatiu, que es reunirà periòdicament cada setmana, per continuar treballant i endegar el dispositiu per tal que totes les accions d’acollida es facin de la millor manera possible.
La tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a la Persona i regidora de Serveis Socials, Georgina Muñoz, avança que aquest no és un procés “gens fàcil” per tot el que suposa quant a infraestructura que els municipis han de crear per al suport o l’acollida de les persones refugiades. Caldrà crear una xarxa social “complexa i molt ben elaborada”.
Ara per ara, la darrera informació de què disposa l’Ajuntament prové de la reunió mantinguda dimecres passat entre el Govern de la Generalitat, la FMC, l’AMC, les quatre diputacions catalanes, l’Ajuntament de Barcelona i diverses entitats humanitàries. Les darreres informacions apunten que seran les quatre diputacions les que coordinaran la col·laboració dels diferents municipis.