PEL MAIG, COMUNIONS A OLESA DE MONTSERAT

 
30/04/2021

Pel Maig Comunions

                                       

 PEL MAIG, COMUNIONS


Durant el propers caps de setmana dels mesos de maig i juny, tindrà lloc a la nostra parròquia de Santa Maria d’Olesa la celebració de les Primeres Comunions. La Primera Comunió és, sens dubte, un moment privilegiat perquè els pares i mares es plantegin la seva responsabilitat en l’educació cristiana dels seus fills. Els bisbes de Catalunya se’n fan ressò en el “Directori de pastoral sacramental: Els sagraments de la iniciació cristiana”, publicat com a fruit del Concili Provincial Tarraconense. Serà bo que la família com “Església domèstica” els reflexioni amb motiu de la Primera Comunió dels seus fills. “Quan els infants foren batejats, els pares, ajudats dels padrins, assumiren la tasca de fer-los possible que aviat poguessin escoltar la Paraula de Déu i professar la fe a lloança i glòria de Déu Pare... Els pares tenen el deure de procurar que els infants que han arribat a l’ús de raó es preparin degudament i tan aviat com puguin, amb la confessió sacramental prèvia, per ser alimentats amb el diví menjar de l’Eucaristia”.
“La catequesi familiar precedeix, acompanya i enriqueix les altres formes d’ensenyament de la fe. Els pares tenen la missió d’ensenyar els fills a resar i a descobrir la seva vocació de fills de Déu. La parròquia és la comunitat eucarística i el cor de la vida litúrgica de les famílies cristianes; és un lloc privilegiat de la catequesi dels infants i dels pares. Esperem que valorin tot l’esforç que fan les comunitats per a oferir l’itinerari catequètic i que pensin que, sense la seva col·laboració, se’ls fa molt difícil treballar subsidiàriament al seu servei i al de l’Església”.
A la catequesi l’infant ha d’anar descobrint aquest Jesús, però cal que a casa també vegi que Jesús compta de debò. Els nois i noies en aquesta edat són més espavilats del que es pensa la gent, i malament si veuen que les preocupacions i les converses els pares només giren entorn dels convidats, els regals, l’àpat i de tot el que costa fer la Primera Comunió per la butxaca dels pares i mares. Si fos així, els ensenyaríem, sense voler, que a la pràctica la vida es viu com un doble joc i els faríem mal. Cal que també a casa es parli i se’ls parli de Jesús. El llibre de catequesi ens hi convida, i els catequistes sovint hi insisteixen, però cal fer-ho

.

Mn. Esteve Fernández, rector d’Olesa de Montserrat 

 

Des del CPM OLESA, ens unim a les paraules de Mn.Esteve.

Avui, més enllà de dirse un mateix, cristià, ha de procurar que els seus nens creixint en la bondat i l'amor cap els demés. Fer la comunió, per els pares d'aquests nens, hauria de ser una mitjà per educar-los en l'amor. Recordar a Jesús és un bon camí cap a l'amor. Els nens poden tenir un bon guia per caminar amb amor. Però tot el que diem pels nens també és pot aplicar als pares, en unaltre dimensió, però el camí és el mateix ensenyar l'amor entre persones, per això la festa de FER LA COMUNIO , és una proposta per obrir l'estimació. Podem fer servir la vida de Jesús com ideal. Hi hem de creure.