aOlesa.com

Regalos Originales   
Pàgina principal >> Política >> Prudència i rigor econòmic, atenció a les persones, transparència i participa...
Noticia

Prudència i rigor econòmic, atenció a les persones, transparència i participació, marquen el balanç que fa el Bloc Olesà dels seus dos anys com a govern municipal d’Olesa

aOlesa.com
09/07/2013

Comparteix

Un govern que vol donar resposta a les necessitats de la ciutadania amb responsabilitat i prudència en l'àmbit econòmic, i també amb transparència i foment de la participació ciutadana. Aquesta seria la síntesi del balanç que el Bloc Olesà ha fet dels dos anys que porta al capdavant del govern municipal, en un acte públic a l'Auditori de la Casa de Cultura celebrat divendres passat.
Un govern que, segons l'alcalde d'Olesa, Salvador Prat, ha hagut de lidiar amb la difícil situació econòmica actual no només intentant administrar amb rigor les arques municipals, sinó també centrant els esforços en l'atenció a les persones, entre d'altres, a través dels Serveis Socials.
És també un govern que necessita millorar, segons l'alcalde, en aspectes relacionats amb la relació amb les entitats que volen desenvolupar activitats a la via pública i que topen amb esculls normatius.
Aquest “passar comptes” amb la ciutadania és un exercici que el Bloc Olesà ja va realitzar quan va fer un any de mandat i que, de fet, vol fer anualment.
L’alcalde va definir el darrer any com a “particularment difícil” per a l’Ajuntament a causa de la situació econòmica global i a la difícil situació que, per aquesta raó, estant vivint molts ciutadans d'Olesa.
D'aquí que, segons l'alcalde, la prudència i “grans dosis de responsabilitat” han estat la tònica comuna en l'acció de govern. De fet, el tret que ha definit la tasca de l'Equip de Govern del Bloc Olesà ha estat “la lluita contra la despesa inútil, l'estalvi, i destinar tots els recursos que s'estalvien a la part de la població que més està patint la crisi”. Pel que fa a la situació econòmica de l'Ajuntament, s’ha treballat per aconseguir una fiscalitat més justa i progressiva, i el canvi de prioritats en les despeses, és a dir, “fer més amb menys”.


El regidor d’Hisenda, Joan Segado, per la seva banda, va dir en l’acte que l’actual Equip de Govern ha aconseguit passar d'un ajuntament amb un dèficit, l'any 2010, d’1,6 milions d'euros a tenir un superàvit de més d'1,8 milions d'euros el 2012. En l’àmbit econòmic també es va remarcar que per a aquest 2013 s'han congelat 20 de les 29 taxes i impostos que té l'Ajuntament, i d'altres només s'han incrementat l'IPC, mentre que, a la vegada, en algunes ordenances s'han introduït bonificacions o rebaixes importants.
Finalment, i pel que fa al canvi de prioritats en la despesa municipal, el regidor d’Hisenda va destacar que s'ha passat d'un ajuntament que el 2010 destinava més diners al capítol de Personal que al de Despesa corrent a invertir la situació, i destinar ara prop d'un milió d'euros més a Despesa corrent que a Personal "i per tant, a les persones".
Això ha estat en part gràcies, va dir, a la reducció del sou dels polítics i els càrrecs de confiança, i també a la reorganització de l'Ajuntament.
El regidor, però, va recordar el deute que té la Generalitat amb l’Ajuntament d’Olesa que puja a uns 2 milions d’euros, “un fet que obliga el Govern a actuar amb molta prudència”. Tot i això l’Ajuntament està pagant puntualment els proveïdors que cobren a 30 o, com a màxim, 40 dies.
L’acte va servir per desgranar les diferents actuacions i prioritats en matèria de serveis socials, via pública i esports, tres regidories que treballen directament per l’atenció a les persones des de diferents àmbits. En aquest aspecte cal remarcar que els esforços quant a atenció a la ciutadania s’han centrat en els ajuts d'urgència (alimentació i subministraments), l'atenció a la infància i adolescència i l'atenció a la gent gran. Precisament l’objectiu més immediat passa per donar un impuls al Servei d'Atenció Domiciliària amb recursos propis de l'Ajuntament.
Si la millora de la relació amb les entitats és un dels objectius bàsics del proper any de mandat, el reforç de la transparència municipal i la participació ciutadana també ho són. El regidor de Comunicació, Jordi Martínez, va dir que ”la transparència i la participació han estat sempre dos eixos bàsics dins el Bloc Olesà”. En uns temps en els quals la classe política està força desprestigiada, va afegir, “la transparència és més

important que mai”. Per això va donar especial rellevància a actes com el celebrat a l'Auditori de la Casa de Cultura (per tal que l'Equip de Govern passi comptes amb la ciutadania), o com la jornada de portes obertes a l'Ajuntament feta durant les Festes de Santa Oliva amb molt bona acceptació per part dels ciutadans.
Quant a la transparència de l'Equip de Govern a través del web municipal, que segons el mapa de bones pràctiques elaborat per la Universitat Autònoma de Catalunya està actualment al 73%, i a la participació, el regidor aposta per una participació més efectiva de la ciutadania, i ha assegurat que l'Equip de Govern del Bloc Olesà vol fomentar aquesta cultura de la participació (no gaire estesa, al seu entendre, en la societat actual en general), mitjançant diferents consultes amb els ciutadans olesans.
L'alcalde va tancar l’acte agraint la feina i esforç als grups de l'oposició que “han estat capaços de presentar propostes en positiu”, tot destacant al públic present que “el consistori olesà està format per persones que intenten donar el millor de si mateixes” pel municipi.


 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 
DlDmDcDjDvDsDg
31010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293001020304
acpg

  Un producte de:

www.aOlesa.com