La Festa dels Miquelets d’Olesa de Montserrat arriba al seu 10è aniversari farcida de novetats

aOlesa.com
29/08/2017

Comparteix

Aquest cap de setmana, Olesa de Montserrat es transportarà al 1714 amb prop de 40 activitats familiars, 200 recreadors històrics i gairebé 70 paradetes. L'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, qualifica La Festa dels Miquelets de "lliçó d'història en viu" i encoratja la ciutadania a participar en aquest esdeveniment declarat d'Interès Local. L’any passat hi van assistir 10.000 visitants.

Els dies 1, 2 i 3 de setembre, més de 1.500 cartutxos de pólvora traslladaran Olesa de Montserrat fins el 1714. I és que, un cop més, el municipi es prepara per donar el tret de sortida a La Festa dels Miquelets, una cita que enguany arriba a la seva desena edició i que ha estat delcarada Festa d'Interès Local. En aquesta ocasió, la música i la dansa esdevindran l'eix temàtic d'un esdeveniment que omplirà Olesa amb gairebé 40 activitats familiars —la majoria de les quals seran gratuïtes—, 70 paradetes, centenars de recreadors i milers de visitants vinguts d'arreu.


En aquest sentit, l'alcaldessa d'Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, ha qualificat La Festa dels Miquelets de "lliço d'història en viu" i ha encoratjat la ciutadania a participar-hi massivament. De fet, Puimedon ha remarcat que —any rere any— La Festa és una realitat "gràcies a la participació de tot el poble” i ha volgut posar en valor la voluntat de l'organització de mantenir un alt nivell de rigor històric, fet que "contribueix a donar a conèixer uns fets que no només van ser importants per Olesa sinó també per tot el país". Precisament, segons els organitzadors, durant l'any passat, La Festa dels Miquelets ja va ser visitada per més de 10.000 persones vingudes d’arreu del país, unes xifres que confien poder revalidar de cara a aquest any.

Per la seva banda, Martí Vallès, president de l’Associació Cultural La Festa dels Miquelets —entitat organitzadora de l'esdeveniment—, ha assegurat que la cita no suposa tan sols poder viure un cap de setmana de recreació sinó també "una oportunitat ineludible" per conèixer com era la societat olesana i catalana de l’època, en aspectes ben diferents com, per exemple, la gastronomia o la dansa.