Millora del servei de neteja viària a Olesa amb una sistema de neteja mixt més potent i eficient

aOlesa.com
25/07/2017

Comparteix
Escombradora mixta Olesa de Montserrat

Amb la incorporació de la nova màquina escombradora que començarà a treballar a partir del 31 de juliol, es reforça el servei de neteja dels carrers d'Olesa.

A partir d’aquest mes d’agost començarà a funcionar un sistema de neteja viària mixt que combina el servei d’escombradora amb neteja per aigua a pressió. Aquest nou sistema representa una millora notable i permetrà fer la neteja viària d’una manera més eficient perquè té una gran capacitat d’aspiració i hi treballaran dos operaris (un, a l’escombradora i un altre, per a fer la neteja amb la pèrtiga d’aigua a pressió). Aquesta màquina se suma a les dues escombradores que hi ha actualment, una gran i una altra més petita per adaptar-se a les diferents mides de carrers, i els dos hidronetejadors.

Aquesta sistema de neteja es posa en funcionament ara, en temporada estival que és quan els carrers estan més bruts perquè hi ha més gent i activitats de carrer. La màquina netejadora es pot adaptar a totes les superfícies de terra i és molt més eficient per als carrers més bruts, especialment voreres. D’altres avantatges que comporta, és que també disposa d’una mànega que permetrà aspirar les fulles a la tardor i també pot circular per carretera i per tant, desplaçar-se a fer la neteja viària als polígons industrials.
Aquesta nova màquina té una capacitat de 5 metres cúbics i de 1.500 litres d’aigua, reducció d’emissions de gasos contaminants i també de soroll, ja que està insonoritzada mitjançant panells fonoreductors.

L’any passat es va licitar el nou contracte amb l’empresa FCC que, quant a la neteja viària, contempla un augment de mitjans en els torns de tarda, dies festius i mesos de més utilització de la via pública com a l’estiu, del nombre d’operaris i de maquinària.