Trobada entre PIMEC Comerç i l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat per impulsar el comerç local

aOlesa.com
17/05/2017

Comparteix

L’alcaldessa, Pilar Puimedon, i el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament d’Olesa, Dídac Solà, han mantingut una trobada amb els responsables de PIMEC Comerç per dur a terme accions conjuntes que donin suport i impulsin el comerç de proximitat.

La trobada, que ha tingut lloc al departament d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament d’Olesa, té com a objectiu iniciar accions conjuntes entre PIMEC Comerç i l’Ajuntament d’Olesa per donar suport al comerç local. Hi han participat el president de PIMEC Comerç Baix Llobregat-L'Hospitalet, Antonio Boza; la coordinadora de PIMEC Comerç, Amparo Vinaja; l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon; el regidor d’Empresa i Ocupació d’Olesa, Didac Solà; i el coordinador i el tècnic de l’àrea, Vicenç Tur i Josep Torrent.

L’alcaldessa, Pilar Puimedon, ha manifestat la necessitat de treballar conjuntament tant amb la PIMEC com amb la renovada associació de botiguers i comerciants d’Olesa per enfortir l’associació i també el comerç local. Aquesta col•laboració es formalitzarà amb l’entitat amb l’aprovació del conveni i l’atorgament de la subvenció que es preveu fer a finals de mes.

Entre les propostes de la reunió, destaca l’elaboració d’un calendari anual d’activitats per afrontar els nous reptes de futur del comerç i fer-lo més competitiu, aconseguir augmentar el nombre d’associats del comerç olesà, fer accions sobre els locals buits, assessorar al comerç de manera individualitzada i impulsar el mercat municipal i el mercat ambulant. També es contempla l’organització de xerrades i sessions formatives sobre comerç online, bones pràctiques, xarxes socials i tendències de futur, entre d’altres.

L’objectiu és establir una relació de contacte permanent amb l’associació per consolidar-la i que tingui més força dinamitzadora del comerç local. En aquesta línia, l’Ajuntament ha mostrat la seva disposició a continuar treballant pel comerç de proximitat i, ha establert reunions de treball tècniques de manera periòdica entre l’àrea de Promoció Econòmica, l’associació de botiguers i comerciants i PIMEC.

A principis d’any ja hi va haver una primera trobada entre PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet i els alcaldes i alcaldesses del Patronat de la Fundació FIL (Olesa, Esparreguera, Abrera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires) amb l’objectiu de col•laborar a nivell comarcal per dinamitzar el teixit empresarial local i trobar sinèrgies en matèria de promoció econòmica, comerç i emprenedoria.