L’Ajuntament d’Olesa aprova una moció en favor de la igualtat de drets i no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial

aOlesa.com
27/01/2017

Comparteix

L’Ajuntament ha aprovat en el ple ordinari d’aquest mes de gener una moció en favor de la igualtat de drets i no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial. Aquesta moció se suma a d’altres de caire social que també es van aprovar per unanimitat.

L’Ajuntament es compromet a sol·licitar al Congrés dels Diputats, al Senat i al Govern de l’Estat la reforma legislativa estatal que faci possible la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial en diferents àmbits, com ara en matèria matrimonial (per l’exigència a presentar un certificat mèdic que acrediti la seva aptitud per al consentiment matrimonial), i en matèria d’atorgament d’escriptures i de documents públics i testaments. Així ho recull la moció presentada pel grup municipal de CiU (que inclou PDECAT i Demòcrates de Catalunya) i a la qual s’hi van sumar la resta de forces polítiques.

L’Ajuntament també es compromet a sol·licitar al Parlament la modificació del Dret Civil Català per a la no discriminació d’aquestes persones en matèria testamentària i a realitzar els canvis i adaptacions oportunes per garantir els drets de les persones amb discapacitat sensorial en l’accés als serveis públics i a l’administració municipals.

El debat de la moció va ser seguit, al saló de sessions, per membres de diferents entitats i col·lectius afectats, com ara l’Associació Catalana per la Integració del Cec. Un dels seus membres, Àngel Mas, va ser l’encarregat de defensar la moció, resumint els seus objectius amb una frase contundent: “només reivindiquem ser ciutadans amb ple dret”. La moció es va aprovar per unanimitat.

També el col·lectiu de la Plataforma d’afectats per la Hipoteca (PAH) hi va ser present al ple. Es van aprovar, també per unanimitat, dues mocions en defensa dels interessos de les persones afectades per les clàusules sòl i les despeses de la formació de les hipoteques. La primera de la moció es va presentar de manera conjunta per Bloc Olesà i Movem Olesa; i la segona, que va entrar per la via d’urgència, la va presentar Movem Olesa a instàncies de la PAH. En aquest segon cas, la moció reclama l’eliminació de les hipoteques de l’índex IRPH declarat nul. En la moció, l’Ajuntament es compromet a posar a disposició de les famílies afectades que vulguin revisar la clàusula d’aplicació de l’IRPH un servei específic d’ajuda i mediació per evitar l’aplicació de mesures abusives per part de les entitats financeres.

Encara es van aprovar per unanimitat aquest dijous dues mocions més, una presentada inicialment per Movem Olesa per la utilització del llenguatge inclusiu en totes les comunicacions institucionals de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat; i una segona, presentada inicialment pel Bloc Olesà, d’adhesió a la campanya d’ajuda als refugiats “Casa nostra és casa vostra”.