El web municipal d’Olesa obté el Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local per tercer any consecutiu

aOlesa.com
13/04/2016

Comparteix

Olesa torna a obtenir la màxima puntuació en l’última avaluació del Segell Infoparticip@, l’indicador de transparència i de qualitat de la informació dels ajuntaments que elabora el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Així, Olesa és un dels municipis catalans que han aconseguit un 100 % de transparència segons aquests indicadors, una puntuació que s’assoleix per segon any consecutiu tot i que, en aquesta edició, els indicadors que cal complir són 52, 10 més que l’any passat. Aquest fet ve marcat per l’adaptació dels indicadors a la nova Llei de transparència.

Aquesta és la tercera edició del segell infoparticip@ que va néixer l’any 2013 per avaluar els webs dels ajuntaments catalans a partir de diverses preguntes bàsiques sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines proporcionen per a la participació ciutadana, entre d’altres.

En el primer estudi efectuat, el Laboratori de la Comunicació Local puntuava la qualitat i transparència del web de l’Ajuntament d’Olesa en un 39 %. L’abril de 2013, el web d’Olesa pujava fins al 59 % i se situava en el primer lloc dels webs del Baix Llobregat Nord i en el sisè del conjunt del Baix Llobregat. El febrer de 2014 el guardó, que es concedia per primer cop, premiava l’esforç fet per l’Ajuntament d’Olesa per adaptar els continguts del web als criteris de transparència que marca el Laboratori de la Comunicació Local de la UAB. En aquell moment el nivell de transparència assolit pel web municipal era del 92,68 %.

El mes de març de 2015, el regidor de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi Martínez, era l’encarregat de recollir el Segell Inforpartip@ 2013 de mans de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en el decurs d’un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona. Una escena que es va repetir quan el mateix regidor va recollir el segell de 2014, després d’haver assolit una puntuació del 100%, xifra que s’ha assolit de nou en l’avaluació de 2015.

L'acte d'entrega dels guardons d’aquest any tindrà lloc el dimecres 20 d'abril a Barcelona, al Born Centre Cultural (Sala Moragues), en el marc d'una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament amb l'Oficina Antifrau de Catalunya.