Imatges del CRARC durant el 2015

aMasquefa.com - C.R.A.R.C.
31/01/2016

Comparteix

Durant l’any 2015, al CRARC hi van ingressar molts exemplars de rèptils i amfibis diferents, alguns d’ells amb històries d’abandonament darrera, fruit de la irresponsabilitat dels seus propietaris. Vam rebre visitants inesperats, com una cotorra Argentina o un gat mesquer, res a veure amb un rèptil, però que com a centre de recuperació en xarxa, vam canalitzar a altres centres de fauna que gestionen aquestes espècies.

Rebérem també, malauradament, una nova espècie no pròpia dels nostres hàbitats mediterranis, el tritó alpí, un amfibi propi del nord de la península ibèrica, que algú va alliberar, i que ha començat a reproduir-se al Prepirineu català. Noves espècies de tortugues exòtiques com les tortugues d’aigua de l’Amazones, un queloni de gran mida, que sembla ser, que es comença a comercialitzar. S’han continuat trobant serps  i fins i tot tortugues gegants africanes abandonades o escapades, com be succeint any darrera any.

Sembla doncs que, malauradament, encara queda molt camí per recórrer en el camp de l’educació mediambiental i de la tinença responsable de mascotes.

Tanmateix, també podem dir amb gran satisfacció, que es van alliberar gran quantitat de tortugues mediterrànies, mes de 1000 als Parcs de Garraf i Montsant, o més d’un centenar d’amfibis i reptis autòctons d’espècies com: tortugues de rierol, llangardaixos comuns, salamandres, tortugues d’estany, etc...

Un nou any a començat, i el treball per gestionar la fauna herpetològica continua. Esperem poder alliberar el màxim d’espècies, i que el número d’exemplars ingressats al centre disminueixi en un futur proper, això voldria dir que, la societat comença a prendre consciència de la conservació de la fauna i la tinença de mascotes.