Olesa de Montserrat rep l'estudi cromàtic del nucli antic

aOlesa.com
29/10/2014

Comparteix
Estudi crom��tic del nucli antic

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, ha entregat a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat l'estudi cromàtic del nucli antic.

L'objectiu d'aquest treball és establir una carta de colors que determini els colors de les façanes i els seus diferents elements arquitectònics, com són els paraments, els complements, la fusteria i la serralleria. També ofereix una proposta de modificació de les ordenances que així ho requereixin per incorporar-se al planejament futur.

És per aquest motiu que l'estudi en qüestió és una eina tècnica perquè els redactors dels projectes d'intervenció en façanes puguin especificar el cromatisme i els processos de restauració.

El treball s'inicia amb una recerca documental i un minuciós treball de camp per investigar el passat i present de les façanes del centre històric. També analitza i documenta les constants constructives i cromàtiques dels revestiments de les façanes.

Aquest estudi posa una especial atenció al tractament i documentació de les façanes anònimes i de replè que conformen el paisatge olesà, que són alhora les que més sol·licituds de subvencions i llicències d'obra generen.

La Diputació de Barcelona ha assumit el cost total de la seva confecció, que ha estat de 19.844 €.