Olesa i Collbató rememoren els incendis de 1994 en complir-se 20 anys de la tragèdia

aOlesa.com
09/10/2014

Comparteix
El naturalista Mart�� Boada

Els dies 10 i 11 d’octubre se celebren les jornades de Reflexió i Debat previstes dins el programa cultural "1994 Estiu de Foc. Més enllà de les flames; la cultura al descobert", impulsat conjuntament pel Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà i els ajuntaments de Collbató i Olesa de Montserrat.

Divendres dia 10 a les 19.00 h es farà la primera part de la presentació de les jornades a Collbató a càrrec dels organitzadors i de diferents representants dels ajuntaments d’Olesa i de Collbató.

A les 19.30 h, del naturalista Martí Boada i Juncà oferirà la conferència “Bosc, societat i foc”, i a les 20.00 h s’estrenarà el documental: “1994: Estiu de foc” elaborat pels organitzadors de les jornades

Dissabte dia 11, es presentarà a nens i adults el projecte Mefitu. “El foc mediterrani, el foc i tu”, a càrrec de la Fundació Pau Costa. La jornada de dissabte acabarà amb una nova projecció del documental “1994: Estiu de Foc”.

Els programa “Estiu de Foc. Més enllà de les flames; la cultura al descobert”, es va inaugurar el passat 26 de setembre al Casal de Cultura de Collbató.

Ara, un cop celebrades les jornades de reflexió i debat del proper cap de setmana, l’activitat es trasllada a Olesa de Montserrat on, el proper dia 31 d’octubre, s’inaugurarà l’exposició sobre els incendis d’aquell fatídic 4 de juliol de 1994.

Olesa acollirà també unes jornades els dies 7 i 8 de novembre que constaran de diverses conferències i taules rodones en les que intervindran diversos especialistes en temes de prevenció d’incendis així com els regidors de medi ambient de 1994 i de l’actualitat.

MÉS IMATGES

Actes de l'Estiu de Foc