La festa dels miquelets d’Olesa incorpora un apartat específic per als més petits i els fa reviure els jocs, els contes i les rondalles del segle xviii

aOlesa.com
05/09/2014

Comparteix
Festa dels Miquelets d'Olesa

En l’any del Tricentenari, la Festa dels Miquelets d’Olesa pren especial rellevància. A més de la recreació històrica dels fets ocorreguts a Olesa de Montserrat durant la Guerra de Successió, i de la vida quotidiana en els allotjaments de l’exèrcit aliat dins la vila, amb la presència dels campaments militars dels exèrcits borbònic i austriacista, enguany la festa incorpora un apartat específic per als infants.
Amb la finalitat de donar a conèixer la història als més petits de la població, aquest any els actes adreçats a la canalla s’han centralitzat en un programa d’activitats específic en el qual es pot trobar des dels contes infantils fins als jocs, les llegendes i les rondalles del 1.700.
Aquest any, a més a més, els petits voluntaris podran practicar els moviments més habituals de la instrucció de l’exèrcit català del segle XVIII de la mà d’un experimentat miquelet.
El programa infantil es tanca cantant corrandes: la història dels miquelets i la Guerra de Successió explicada amb versos improvisats al moment.
La Festa dels Miquelets d’Olesa comença aquesta mateixa tarda amb un dels actes més destacats: la inauguració d’un plafó informatiu a la plaça de les Fonts que indica que Olesa de Montserrat forma part de la Ruta del 1714. Serà a les set de la tarda i comptarà amb la presència d’Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya, i de Salvador Prat, alcalde d’Olesa. A l’acte hi actuarà la companyia de música i dansa barroca Xuriach.
A dos quarts de vuit s’inaugura l’exposició "Olesa de Montserrat al 1714" a la Casa de Cultura.
A les vuit es presenta la Festa dels Miquelets 2014 a l’Auditori de la Casa de Cultura, on també es projectarà el fals documental Vèncer o Morir, produït i protagonitzat per Miquelets de Catalunya.

Consulteu tots els actes a:
http://issuu.com/ajuntamentolesa/docs/la_festa_dels_miquelets__programa_2