SETMANA SANTA A OLESA DE MONTSERRAT

aOlesa.com
08/04/2014

Comparteix
SETMANA SANTA A OLESA DE MONTSERRAT

EL MISTERIS D’OLESA
Olesa exposa, un any més, els tradicionals Misteris de Setmana Santa, un conjunt de manifestacions de religiositat popular que es presenten a la població per mitjà d’11 imatges que representen els diferents moments de la Passió i Mort de Jesús.

Els Misteris de Setmana Santa són exposats la nit de Dijous Sant i Divendres Sant durant tot el dia a diferents cases particulars, a equipaments públics i a la Parròquia.

La tradició dels Misteris té un especial arrelament al municipi i una gran repercussió a la comarca. Precisament ha estat gràcies a aquesta gran acceptació i al gran nombre de visitants que té Olesa cada any, que el col•lectiu Misteris d’Olesa va decidir crear el què es va anomenar La Ruta dels Misteris. Es van numerar les imatges, es va crear una ruta degudament senyalitzada i es van editar díptics amb la ruta a seguir i amb la descripció de cada Misteri.

D’altra banda, es van incorporar “visites guiades” que, a banda de fer el seguiment de totes les imatges exposades, conté explicacions històriques del Misteri i del lloc on s’exposa.

Els Misteris s’exposaran doncs els propers dies 17 (Dijous Sant), per la nit, i 18 (Divendres Sant), durant tot el dia.

La Ruta dels Misteris comença a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay (davant de l’Ajuntament).

Per a les visites guiades cal inscripció prèvia al telèfon 653 80 72 31 (Sílvia).

 


LA PASSIÓ D’OLESA

La Setmana Santa a Olesa però conté altres actes destacats com, ara la Representació de La Passió, que s’escenificarà Divendres Sant de 10.15 a 14.15 h al Teatre de La Passió.

L’espectacle de La Passió no és només una gran representació teatral, és la força dels olesans i olesanes que treballen desinteressadament per plasmar dalt de l’escenari l’herència de quasi 500 anys d’història.

EXPOSICIÓ: “Ornamentació religiosa”
Exhibeix ornamentació religiosa relacionada amb la tradició de la Setmana Santa. Molts dels elements formen part del patrimoni de la Parròquia, però d'altres han estat cedits per diversos ciutadans d’Olesa.
Oberta fins el 21 d’abril a la Casa de Cultura.
Horari:
De dilluns a dissabte: de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h
Diumenges i festius: de 12.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h
Organitza: Col•lectiu Misteris Olesa i Arxiu Parroquial

Més informació als següents enllaços:
http://misterisolesa.cat/
http://www.lapassio.cat/
http://misterisolesa.cat/