EL GOVERN DE LA GENERALITAT ATORGA LA CREU DE SANT JORDI A L´ARTISTA OLESÀ MACARI GÓMEZ, MAC

aOlesa.com
02/04/2014

Comparteix
Creu sant jordi Mac

El cartellista cinematogràfic Macàri Gómez, MAC, rep un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya, “en reconeixement a la qualitat i la versatilitat d'una obra de projecció internacional, vinculada al record de pel•lícules mítiques en la història del cinema. Els seus cartells es caracteritzen per la creativitat, l'inconformisme i l'harmonia. L'any 2013 va ser nomenat membre d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català”.
Amb aquesta concessió el de Govern de la Generalitat atén la petició de l'Ajuntament d'Olesa i de les 254 persones, entre les quals l'exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya per ERC, Joan Manuel Tresserras, l'escriptora Maruja Torres, l'historiador i membre d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català, Romà Gubern, i el crític Àlex Gorina, que van donar suport a la iniciativa municipal de demanar aquest guardó per a Macari Gómez i reconèixer la seva trajectòria com a cartellista.
La proposta de demanar la Creu de Sant Jordi per a Macari Gómez (MAC) va rebre el suport de tots els grups municipals amb representació al Ple de l'Ajuntament a excepció d'ERC, que es va abstenir. Amb aquesta iniciativa la corporació, en nom del poble d'Olesa, volia reconèixer la trajectòria d'un artista que, des dels anys 50, ha estat un dels grans exponents del cartell de cinema, amb una producció, tant nacional com internacional, d'una qualitat excel•lent.