L'AJUNTAMENT D'OLESA DE MONTSERRAT INSTARÀ LES ENTITATS FINANCERES A LLOGAR ELS HABITATGES BUITS

aOlesa.com
15/01/2014

Comparteix

Seguint el cas de l'Ajuntament de Terrassa –el primer municipi de Catalunya a multar els bancs amb pisos buits– l’Ajuntament d'Olesa de Montserrat també multarà les entitats financeres que tinguin pisos buits si no en faciliten l’ocupació, ja sigui a través de l’Oficina Local d’Habitatge o posant-los de lloguer. Fonts municipals asseguren que si els bancs i caixes no faciliten l’ocupació social dels pisos que tenen buits, l’Ajuntament els imposarà multes que poden anar dels 3.000 fins als 900.000 euros una vegada se n’hagi tramitat l'expedient administratiu.

El govern d'Olesa de Montserrat format pel BLOC OLESÀ, aplicarà aquesta mesura en compliment de la Llei 18/2007 de dret a l’habitatge, que considera que un pis està buit quan pormés de dos anys deshabitat sense causa justificada. L'alcalde, Salvador Prat, proposarà a la resta de grups municipals el seu suport per implementar aquesta mesura contra les entitats bancàries amb pisos buits en la propera Junta de Portaveus.

En cas que les entitats bancàries no facin cas d’aquest requeriment, l’Ajuntament els imposarà multes coercitives, és a dir, que s’imposaran repetidament fins que facin cas del requeriment. L’Ajuntament ha començat la tramitació d’aquesta mesura, que li permetrà identificar quants d’aquests pisos es troben actualment buits.

Davant l’escassetat d’habitatge social i de les nombroses famílies que estant patint desnonaments o dificultats per pagar la hipoteca, l'Ajuntament vol evitar amb aquesta mesura que bancs i caixes mantinguin habitatges buits a l’espera de poder obtenir-ne més beneficis.