L´AJUNTAMENT D´OLESA DÓNA UN NOU IMPULS A LA RESTAURACIÓ DEL MOBILIARI QUE FORMA PART DEL PATRIMONI HISTÒRIC MUNICIPAL

aOlesa.com
13/01/2014

Comparteix

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat continua potenciant la restauració de mobiliari antic amb l’objectiu de recuperar el mobiliari que forma part del patrimoni històric municipal i, paral•lelament, donar l'oportunitat de conèixer el món de la restauració de mobles a diferents persones d'Olesa.

En aquesta ocasió el taller, que dóna continuïtat a tallers anteriors, incorpora la perspectiva de gènere de manera que servirà com a plataforma de sensibilització vers la igualtat d’oportunitats d’homes i dones.

Aquest taller forma part de les activitats que es duran a terme des del Departament d’Igualtat de la Regidoria de Benestar Social amb la col•laboració de la Regidoria de Participació Ciutadana.

Des de l’Ajuntament s’espera una bona acollida quant a les inscripcions en el taller tal com ja va passar amb els dos de les mateixes característiques que ja s’han fet fins ara, atès que es combina l’aprenentatge d’una tècnica artística amb projecció professional, la sensibilització ciutadana respecte a la igualtat, i la restauració de mobiliari que forma part del patrimoni municipal, fet que dóna al taller un valor afegit.
El nou taller es posa en marxa el proper dia 16 de gener i es farà tots els dijous de 16.00 a 18.00 h a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis. Tot i tractar-se d’una activitat que dóna continuïtat a tallers de l’any 2013, cal remarcar que pot acollir nous participants. Per a inscriure-s’hi o informar-se’n es poden adreçar a l’Escola d’Arts i Oficis o a l’edifici municipal de Cal Mané - La Teixidora, tots dos equipaments estan ubicats al Parc Municipal.
Els mobles que es restauren en aquests tallers daten, en alguns casos, del segle XVIII i havien estat exposats en dependències municipals com ara l'edifici de l'Ajuntament. El seu estat de deteriorament, però, va fer que fossin retirats i s’iniciessin els tallers per a restaurar-los.


Un cop restaurat, el mobiliari es torna a exposar a diverses dependències municipals amb la incorporació, a cada element, d’una placa amb el nom de la persona que l'ha restaurat.

Els dos tallers de restauració que s’han fet durant l’any 2013 estaven inclosos en el projecte Mosaic, impulsat des del Departament de Diversitat i Convivència, i en el Projecte d'intervenció integral al Nucli Antic inclòs a la Llei de barris.