L’AJUNTAMENT D’OLESA VOL IMPULSAR EL TREBALL SOCIAL ALS BARRIS A TRAVÉS DE L’ACTIVITAT ESPORTIVA

aOlesa.com
07/01/2014

Comparteix

L’Ajuntament crea una nova àrea socioesportiva per impulsar el treball transversal que combini l’activitat esportiva amb la tasca social.

La creació d’aquest nou servei és fruit de la reestructuració del Departament d’Esports que s’ha impulsat des de l’Ajuntament “per millorar el servei al ciutadà”, per una banda, i per optimitzar els recursos humans, per l’altra.

El regidor d’Esports, Pere Oleart, ha argumentat els canvis en l’organització del seu departament pel fet que “aquest és un servei que, des de fa molts anys, sabem que està sobredimensionat”.

La reorganització ha de suposar una millora de diversos serveis municipals atès que preveu que 8 treballadors canviïn les seves funcions, 21 modifiquin els seus horaris o espais de treball i 2 més s'acullin a la baixa voluntària. A més a més, la cúpula tècnica del departament també canvia, i es passa de tres persones amb càrrecs de responsabilitat a una de sola.

Aquests canvis comporten, segons el regidor, una reducció de 260.000 euros en el pressupost del departament.

Quant a tasques del personal, s'amplien funcions al departament, afegint-hi les de manteniment d'instal•lacions esportives, fet que, segons el regidor, permetrà tenir una millor coordinació amb la Brigada d'Obres i Serveis.

Sobre la nova àrea socioesportiva, el regidor Pere Oleart ha recordat que molts partits incloïen als seus programes electorals fomentar l'obertura de les escoles a la pràctica de l'esport i promoure la salut en l'àmbit esportiu, “tasca que ara assumeix l’àrea de nova creació”.