UN REGIDOR DEL PP D’OLESA DIU AL PLE QUE COMPANYS “VA PORTAR CATALUNYA A L’ETAPA MÉS FOSCA I DESGRACIADA DE LA SEVA HISTÒRIA”

aOlesa.com
20/12/2013

Comparteix

El regidor popular, José Francisco Ramírez, va aixecar ahir la indignació de la majoria de membres del Ple d’Olesa en titllar el President Lluis Companys de “personatge que va portar Catalunya a l’etapa més fosca i desgraciada de la seva història” i acusar-lo de ser “pendenciero i mujeriego” i d’haver programat trobades “entre la delegació de l’Estat Català a Brussel•les i representants del Partit Nacional Socialista de Hitler”.
Ramírez va fer aquestes dures acusacions en el decurs del debat d’una moció d’ERC per donar suport a la querella contra l’estat espanyol per crims contra la humanitat, per l’afusellament del President de la Generalitat Lluís Companys i 47 representants polítics catalans més.
El Regidor Popular va acusar, en menys de dos minuts, el President Companys d’haver estat detingut desenes de vegades per ser “un individuo perillós en la seva etapa de joventut, amb ideologia oposada segons els seus propis interessos” i d’haver aplicat, des del districte del Rabal de Barcelona en la seva etapa de regidor, “polítiques que estaven molt lluny del catalanisme”.
Ramírez també va acusar el President Companys d’escàndols d’estafa, de no comptar amb la confiança dels seus propis companys, de qui va dir que “fins i tot li temien”, i de ser responsable de diferents morts.
La intervenció de Francisco José Ramírez va indignar la resta de membres de la Corporació Municipal. Des d’ERC no es van voler respondre les acusacions i desqualificacions del regidor popular per considerar-les “vergonyoses i vomitives”. Des del PSC, Jaume Monné va qualificar la intervenció de Ramírez de “menyspreable” i , des del Bloc Olesà, el portaveu del Govern, Jordi Martínez, va dir que era “una vergonya haver d’escoltar aquesta intervenció” i l’alcalde va qualificar la intervenció de Ramírez “d’impròpia de fer-se en un lloc com el Ple”.