OLESA INAUGURA PLAÇA CASTELLERA AMB ELS CASTELLERS DE VILAFRANCA I D’ESPARREGUERA

aOlesa.com
04/06/2013

Comparteix
Castellers a Olesa de Montserrat

Els Castellers de Vilafranca tornen a Olesa. Un any després de descarregar un 3 de 9 amb folre a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, Olesa inaugura oficialment el títol de plaça castellera amb el descobriment d’una placa i l’actuació dels castellers de Vilafranca i d’Esparreguera, organitzadors, conjuntament amb l’Ajuntament, de la jornada.

I és que fa just un any, el 9 de juny de 2012, Olesa va vibrar amb una jornada castellera memorable. Amb la plaça de Fèlix Figueras i Aragay plena de gom a gom, els castellers de Vilafranca actuaven per primera vegada a Olesa convidats i acompanyats pels Castellers d’Esparreguera. Els de Vilafranca descarregaven un 3 de 9 amb folre i, mentrestant, a la “pinya”, una barreja de colors: verd de Vilafranca, bordeus d’Esparreguera i una gran llista de colors que representaven persones anònimes que van participar activament en la jornada. En acabar, el 3 de 9 era de tots els qui eren a la plaça i de tots els olesans. Ja en aquell moment l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, va anunciar que a la plaça hi lluiria una placa que deixaria constància de la jornada i que la convertiria en plaça castellera. I ara, ha arribat el moment.

 

Quant es compleix un any d’aquella fita, Olesa es torna a vestir de festa. El dia 16 de juny, a les set de la tarda, els castellers de Vilafranca i els d’Esparreguera tornen al mateix lloc però, aquest cop, amb acte protocol•lari inclòs. Seran ells els encarregats de descobrir la placa que deixarà constància d’aquella jornada.