Presentació a Olesa del projecte “Trobada de Cultures. Colòmbia viu... Catalunya solidària”

aOlesa.com
05/12/2012

Comparteix
Colombia Olesa

L’Auditori de la Casa de Cultura d’Olesa acollia el passat 3 de desembre la presentació oficial del projecte “Trobada de cultures. Colòmbia Viu…Catalunya solidària”. L’acte va comptar amb la presència de diferents autoritats com l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat; el cònsol de Colòmbia a Barcelona, Carlos Manuel Pulido Collazos; el delegat territorial del govern a Barcelona, Salvador Jorba; la diputada al Parlament, Mercè Jou; el representant de la Fundació Nous Catalans i regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Jordi Mestres (CiU); el secretari de Nova Ciutadania del PSC, Josep Maria Sala i el secretari de la Comissió d’Immigració d’ERC al Parlament, Oriol Amorós, així com també així com també regidors de l’Ajuntament i entitats del municipi. Omar Hernández, president de l’associació Colombia soy yo-Barcelona (gestora del projecte), va explicar els quatre eixos que el conformen:

“La trobada de cultures” que portarà una mostra representativa de tradicions de Catalunya (diables, esbart, gegants, castellers...) a Colòmbia el mes d’abril, amb la celebració de la Diada de Sant Jordi en el marc de la Feria del Libro de Bogotá, i la festivitat de la Verge de Montserrat al turó de Monserrate de Bogotá. Dues possibles entitats olesanes que podrien viatjar a Colòmbia són els Diablots d’Olesa i l’Esbart Olesà.

“Un instrument per a la Pau” que vol recollir instruments musicals i llibres didàctics en català per als nens, nenes i joves en risc d’exclusió social i vulnerabilitat de l’associació colombo-catalana Asoccsolà que treballa al barri de Suba de Bogotà. Instruments que formaran part de la banda simfònica “Els Segadors” que s’ha constituït a l’entitat.

“La trobada d’alcaldes” colombians i catalans en el marc de la cooperació al desenvolupament i l’intercanvi de coneixement.

“Patrimoni cultural colombià” amb exposicions itinerants mostrant una part de la identitat cultural llatinoamericana.

A l’acte va assistir, també i per sorpresa, el cantant Wences Sánchez, del grup “Da Igual” que comença a despuntar i que cada vegada va guanyant més seguidors gràcies a la seva presència a les xarxes socials i la seva proximitat amb el públic. El cantant dóna suport al projecte “Un Instrument per a la Pau”.

L’associació olesana Colòmbia soy yo-Barcelona ha signat un conveni amb l’associació colombo-catalana Asoccsolà amb la finalitat de treballar en la integració i la participació de les cultures catalana i colombiana. El primer gran projecte que es porta a terme conjuntament és “Un instrument per a la Pau”. El conveni fou signat el passat 18 de novembre entre el president de Colombia soy yo-Barcelona, Omar Hernández, i la representant legal de l’Asoccsolà a Barcelona, Olga Solà.
 

MÉS IMATGES

Colombia Olesa
Colombia Olesa